Gemaskerde mannen vallen een Koerdische activist aan

Na de aanval hebben leden van CPT een ontmoeting met Kak Aram.

Kak Aram werd op 26 februari aangevallen door vier gemaskerde mannen die hem uit zijn auto trokken, zijn handen en voeten vastbonden en hem 17 keer in de buik staken. In de afgelopen maanden is hij verschillende keren met de dood bedreigd om hem te waarschuwen te stoppen met zijn activisme en op te houden met zich uit te spreken tegen gender-gerelateerd geweld, milieuvervuiling en politieke corruptie. We vragen om gebed voor Kak Aram, om voorspoedig herstel van het fysieke en psychologische trauma dat heeft opgelopen tijdens de mishandeling. 

Op 11 april had het team van CPT-Iraaks Koerdistan een ontmoeting met Kak Aram in zijn theeschenkerij in Kalar, waar hij vertelde over deze traumatische aanval op zijn leven.

Wij zijn dankbaar voor het werk dat Kak Aram doet en voor alle dappere activisten en onafhankelijke journalisten in Iraaks Koerdistan, die zich durven uit te spreken tegen politieke onderdrukking en tegen een oorlog die onschuldige mensen tot doelwit maakt. Kak Aram en veel andere activisten en journalisten ontvangen regelmatig doodsbedreigingen of zijn het slachtoffer van arrestaties en gevangenschap.

Bij het werk van CPT-Koerdistan liggen onze prioriteiten onder andere bij het begeleiden van mensenrechtenverdedigers en burgeractivisten die zich verzetten tegen onderdrukking, en we zetten ons in voor de strijd om vrijheid van meningsuiting en het oprichten van burgerorganisaties, waarvoor Kak Aram en anderen hun leven op het spel zetten.

Vorige
Vorige

Lesbos/Paros/Chios

Volgende
Volgende

LGBTIQ2 gemeenschap Columbia