Delegatie Augustus 2023: Turtle Island

Kolonialisme ontmaskeren en ontmantelen

15-25 augustus

 

De gebieden van Verdrag 1 en Verdrag 3

Al meer dan twintig jaar organiseert CPT solidariteits- en vredesmissies naar het Verdrag 3-gebied in noordwest Ontario, naar de Asubpeeschoseewagong Netum Anishinabek (Grassy Narrows First Nation). In eerste instantie ging CPT in 2002 in op de uitnodiging van de gemeenschap om geweldloos aanwezig te zijn bij hun blokkade van de kaalslag door houtkap die plaatsvond onder toestemming van de gemeenschap. We blijven de gemeenschap van Grassy Narrows steunen in haar verzet tegen voorstellen voor mijnbouw en houtkap, en in de campagne voor herstelbetalingen voor kwikvergiftiging. Hoewel er vanwege de pandemie de delegaties tijdelijk stil zijn komen te liggen, zijn we toch in staat om opnieuw in te gaan op de uitnodiging van Grassy Narrows.

Deze delegatie zal diep ingaan op de historische en huidige realiteit van kolonialisme en onderzoeken hoe we ons kunnen inzetten bij het dekolonisatieproces. Bij deze delegatie zullen we thema's verkennen zoals milieuracisme, afschaffingsbewegingen, solidariteit met de inheemse volkeren en methoden om een bondgenoot te zijn. Naast een bezoek aan Grassy Narrows zullen we in Winnipeg samen en van elkaar leren.

Onderdeel van de delegatie is dat de deelnemers worden betrokken bij het leven van de gemeenschap, waaronder het samen koken. Onze accommodaties zijn meestal bescheiden: de deelnemers dienen voorbereid zijn op het slapen op de grond, op banken en luchtbedden.

Uiterste datum voor de aanvraag: 16 juli

 

Vorige
Vorige

Delegatie september 2023: Lesbos

Volgende
Volgende

Lesbos: Voorspellingen voor de toekomst