Reisverslag Solidariteitsreis Griekenland

Voorzitter van CPT-Nederland Annelies Klinefelter reist deze week met de Raad van Kerken naar het vasteland van Griekenland voor een solidariteitsreis. Op deze plek verzamelen wij verslagen van die reis.

Maandag 13 maart - Thessaloniki

We hebben gesproken met mensen van NGO Naomi en hadden een gesprek met een kritische journalist. Ook bezochten we een vluchtelingenkamp en een centrum voor meisjes en vrouwen met onder andere een Medische post. In de avond hadden we nog een gesprek met advocaat met uitleg over de juridische puinhoop in Griekenland rondom rechten van migranten.

Dinsdag 14 maart - Kerk als baken van hoop

Dit is een ingekorte versie van het verslag van Tineke van der Stok op de website van de Raad van Kerken

De armoede en nood is hoog in het noorden van Griekenland. Niet alleen migranten, maar ook de lokale bevolking is naar aanleiding van de financiële crisis aangewezen op maaltijden en onderdak dat door de kerken geboden wordt. De groep bezocht vader Koutsaftakis Eleftherios, die leiding geeft aan de Grieks-Orthodoxe gemeente in Neapolis, de Grieks Evangelische kerk in Katerini, waar een uitgebreid hulpprogramma is opgezet voor vluchtelingen, en Peri-Ergon, een sociale onderneming van de Grieks-evangelische kerk te Katerini.

Donderdag 16 maart - Schisto

Vandaag bezoeken we een vluchtelingenkamp in Schisto, een voorstad van Athene. Hier leven heel veel mensen, erg dicht op elkaar. Containers waar 75 mensen wonen zijn gestapeld en als een straat achter elkaar gezet. Veel mensen zitten hier al jaren vast, door bureaucratische hobbels en taalbarrières duurt het vaak jaren voordat mensen duidelijkheid hebben. Het is voor mensen die afgewezen worden erg moeilijk om juridische hulp te vinden.

Vorige
Vorige

Pacifisme ≠ Passivisme

Volgende
Volgende

Training tot internationaal teamlid