Dit portret is niet te koop

Kurdistan.jpg

Op 17 februari 2021 stond Ayshan samen met familieleden buiten de rechtszaal te wachten, in de hoop dat de rechter een rechtvaardige beslissing zou nemen over haar vader, dat hij zou verklaren dat Shivan geen misdadiger was en hem vrij zou laten.

Maar de beslissing van de rechter schokte iedereen, inclusief Ayshan en haar familie. Shivan werd samen met vier andere activisten en journalisten veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.

Ayshan barstte in tranen uit, terwijl haar oudere zus de media te woord stond over haar vader. Haar verdriet en tranen verspreidden zich direct via de Iraaks-Koerdistaanse media en sociale media.

De kunstenaar Mohammed Ismael schilderde de huilende Ayshan en stuurde een bericht naar de rechter die Shivan Saeed had veroordeeld.

“Dit portret van Ayshan is niet te koop. Ik geef het als geschenk aan de rechter op voorwaarde dat hij het niet weg zal gooien of aan iemand anders geven. De rechter moet dit in zijn slaapkamer of in zijn kantoor ophangen om hem er aan te herinneren waarom de ogen van dit kind vol tranen staan.”

Vorige
Vorige

Gedwongen migratie van Dìyarbakir naar Athene (deel 2)

Volgende
Volgende

Mijlpalen gedenken