Bericht uit Colombia: Bid voor de kinderen

Bid voor de kinderen die het verdienen om in vrijheid te leven en op te groeien in gebieden waar vrede heerst

 

 

Gebeden voor vredestichters

21 juni 2023

Op 9 juni kwam er ongelooflijk nieuws uit Colombia; na 40 dagen verdwaald te zijn geweest in de jungle, werden na een lange zoektocht drie meisjes en één jongen van de inheemse Huitoto-bevolking levend teruggevonden. Het nieuws gaf ons hoop; het was een wonder dat ze gevonden werden en bemoedigend om ze weer te zien. Moeder Aarde en de kennis van hun voorouders beschermden hen, hun veerkracht en de liefde en zorg van de oudste zus voor haar zusjes en broer stelden hen in staat te overleven terwijl hulp onderweg was.

 

Vandaag willen we met dit verhaal het belang van kinderen in Colombia benadrukken. In de regio’s en gemeenschappen die we begeleiden, staat de kindertijd voor het heden, voor de verandering van een wereld die ondanks de omstandigheden hoop biedt.

 

Vandaag willen we ons inzetten voor de kinderen die leven in gemeenschappen zoals El Guayabo, of in de regio Noordoost-Antioquia die door CPT-Colombia worden begeleid vanwege de alarmerende toename van het aantal meisjes en jongens dat in deze gebieden en andere regio's van Colombia wordt gerekruteerd. We roepen u – ons grote ondersteunende netwerk – op om de kinderen in uw gebed te bewaren; kinderen die het verdienen om in vrijheid te leven, om op te groeien in gebieden waar vrede heerst, kinderen die een kindertijd beleven, die vaak overschaduwd wordt door het centraal stellen van volwassenen en die de erkenning verdient van wat ze vertegenwoordigt; de kindertijd is meer dan een toekomst, ze is het heden en nu. De kindertijd heeft ons veel te leren, te beginnen met de oprechte en liefdevolle manier waarop kinderen de wereld zien.

 

Laat de kinderen van kleine boerengemeenschappen in Colombia altijd in onze gebeden zijn, de kinderen die elke dag een controlepost passeren in Palestina om naar school te gaan, de kinderen die midden tussen de bombardementen in Koerdistan leven, de kinderen die met hun familie de zee oversteken in Lesbos, de kinderen die de inheemse gebieden in Canada verdedigen, de migrantenkinderen aan de grens van Mexico en de Verenigde Staten, de kinderen van de wereld van vandaag!

Vorige
Vorige

Bericht uit de VS & Mexico: Grensgebied

Volgende
Volgende

Bericht uit Palestina: Hebron