Solidariteit met Egeïsche migranten

Waardigheid voor mensen onderweg

Laten we ons verenigen in solidariteit en, met een blik op het Europese beleid dat mensen die onderweg zijn criminaliseert, rechtvaardigheid eisen.

 

Gebeden voor Vredestichters

 

10 januari 2024

Ook in dit nieuwe jaar is het van cruciaal belang dat we stilstaan bij al die mensen die onderweg zijn, die worden gecriminaliseerd, die ten onrechte zijn beschuldigd van ‘smokkel’ en momenteel zitten opgesloten in Griekse gevangenissen, en dat we ons blijven inzetten voor hen.

In plaats van bescherming en toegang tot asielprocedures en fundamentele mensenrechten te bieden, gaan de Griekse autoriteiten en de Europese Unie door met het vervolgen en opsluiten van mensen die een veilige doorgang naar Europa zoeken. Deze niet aflatende cyclus van geweld en onrechtvaardigheid negeert niet alleen de inherente waardigheid van iedereen die een toevluchtsoord zoekt, maar ondermijnt ook de principes van rechtvaardigheid en solidariteit die voorop zouden moeten staan bij elke humanitaire reactie.

 

Laten we in dit gezamenlijke moment van bezinning en bezorgdheid onze gedachten en stemmen samenvoegen tegen de criminalisering van migratie en het tot zondebok maken van mensen die onderweg zijn. Het wijdverbreide stilzwijgen rond deze onrechtvaardigheden moet worden doorbroken.

Als we samenkomen in solidariteit, laat onze collectieve smeekbede dan worden gehoord: we bidden voor prompte gerechtigheid. Want uitgestelde gerechtigheid is geweigerde gerechtigheid! Met het oog op zulke dringende zaken is het van cruciaal belang dat we ons collectief inzetten voor de eis om onmiddellijke significante veranderingen.

Het nieuwe jaar moet een jaar zijn van positieve, hervormende veranderingen op weg naar een meer rechtvaardige en humane wereld voor iedereen, door het bevorderen van een geest van empathie en solidariteit die grenzen overstijgt.

We bidden in solidariteit voor vrijspraak en vrijlating van alle onterecht beschuldigden!

We hebben een wereld voor ogen met veilige doorgangen en bewegingsvrijheid voor alle mensen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige
Vorige

Samen in actie voor Oekraïne, Amsterdam, Februari 24

Volgende
Volgende

Bericht uit Turtle Island: Mensen van geloof bidden samen met Oak Flat