Israël ontvoert partners van CPT

Palestina.jpg

22 juni 2021: De zionistische bezettingsautoriteiten ontvoerden Aref Jaber en Imad Abu Shamsiya, toen ze op het land van de familie Jaber waren in het gebied Baqa’a, ten oosten van Hebron, vlakbij de zionistische nederzetting Kiryat Arba.
De absurde aanklacht luidt: brandstichting op land van de familie Jaref. Naar verluidt zullen de twee mannen aanstaande dinsdag worden voorgeleid in de militaire rechtbank van Ofer. 

Wat er in werkelijkheid achter de arrestatie van Abu Shamsiya en Aref Jaber zit, is het werk dat ze doen tegen de bezetting en hun dappere verzet dat tot nu toe een stokje heeft gestoken voor de stichting van een nieuwe zionistische nederzetting op Aref Jabers land. Ze zijn aangevallen door kolonisten onder bescherming van de bezettingsmacht, waaronder vier aanvallen waarbij geprobeerd werd een voorpost op te zetten voor een nieuwe nederzetting. De mensenrechtenverdedigers zijn er echter in geslaagd deze neer te halen. 

Laatste nieuws: 

Imad Abu Shamsiya heeft zijn vrouw kunnen bellen. Hij heeft haar verteld dat ze hem hebben gemarteld tijdens de ontvoering, waarbij hij gewond is geraakt aan zijn hand toen ze die probeerden te breken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en van daar overgebracht naar de Ofer-gevangenis.

Aref Jaber zit nog steeds in het huis van bewaring in Etzion.

Update:

Na een week in administratieve detentie zijn Imad en Aref weer vrijgelaten. Human right defenders, de groep waarvoor zij actief zijn, meldt dat zij weer thuis zijn bij hun families.

Haaretz heeft een artikel gepubliceerd over deze situatie; waarin de volledige achtergrond van de arrestatie wordt beschreven.



Vorige
Vorige

Een kerkhof voor reddingsvesten op Lesbos

Volgende
Volgende

Geen last