Ik wil mijn zoon zien voor ik sterf

Links Sherwan Sherwani, rechts zijn vader Mam Amin

Links Sherwan Sherwani, rechts zijn vader Mam Amin

Mam Amin, de vader van Sherwan Sherwani, overleed op 18 januari. Sinds Sherwans arrestatie in oktober 2020 is de gezondheid van Mam Amin achteruitgegaan. Hij had naast een zware depressie na de arrestatie van zijn zoon en diens isolement in de gevangenis, de diagnose diabetes.

Vorige week, nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus, vroeg Mam Amin om zijn zoon te mogen zien voordat hij zou sterven. Zijn familieleden sturen een verzoek naar de Veiligheidsraad van de KRG om toestemming voor een ontmoeting tussen Mam Amin en Sherwan, maar dit werd niet gehonoreerd. Vandaag is Mam Amin overleden.

Twee weken geleden kon Rugash haar man Sherman slechts 5 minuten zien in de gevangenis, in aanwezigheid van een lid van de Veiligheidsdienst. Sindsdien heeft ze geen telefoontjes meer ontvangen van Sherwan. Tot op heden heeft niemand van de familie Sherwan kunnen vertellen dat zijn vader is overleden.

Als CPT Koerdistan betuigt zijn hele familie en zijn vrienden ons diepste medeleven met het overlijden van Mam Amin. We roepen de KRG op om Sherwan, die niets onwettigs heeft gedaan, vrij te laten en het recht van gevangenen op contact met hun familieleden en advocaten te respecteren.

Vorige
Vorige

Ze hebben geprobeerd ons te begraven, maar wisten niet dat wij zaden waren

Volgende
Volgende

Palestina en Colombia - wereldwijd dezelfde pijn