Nieuws van CPT- Iraaks - Koerdistan:

Oorlog is oorlog tegen kinderen | Gebed voor vredestichters

 

Op 28 september heeft Iran een Iraans vluchtelingenkamp in Iraaks Koerdistan zes keer gebombardeerd in een tijdsbestek van vijf uur.

 

Op 12 oktober bezocht CPT een aantal familieleden in het kamp in Koya.

 













Foto Koerdistan 2: Foto van: Thomas Hawk















De kinderen van drie Iraanse vluchtelingenkampen bij de stad Koya in Iraaks Koerdistan zaten op 28 september 2022 op school. Plotseling werden de lessen onderbroken toen Iran de kampen ten minste zes keer bombardeerde tussen half elf 's ochtends en 's middags kwart over drie. De doodsbange kinderen en leraren schuilden achter rotsblokken om aan de bommen te ontkomen. Door de bombardementen werden meerdere gebouwen verwoest en raakte de school beschadigd.

 

De kinderen, hun families en de leraren ontvluchtten de kampen naar de nabijgelegen stad Koya. De beschadigde school bleef tot eind oktober gesloten, toen een paar gezinnen het risico namen om terug te gaan naar hun huizen in de kampen. De kinderen zijn getraumatiseerd door de bombardementen en zijn bang dat er ieder moment weer bommen kunnen vallen. 

 

De Iraanse autoriteiten gebruikten de aanwezigheid van Iraans-Koerdische oppositiegroeperingen als excuus voor de bombardementen. 

 

Op 12 oktober bezocht CPT Iraaks Koerdistan meerdere ontheemde gezinnen in Koya. Een leerling van de middelbare school vertelde CPT: “De leraar gaf les over mensenrechten toen het bombarderen begonnen.” 

 

Bid voor deze kinderen en alle kinderen die geterroriseerd en getraumatiseerd worden door oorlog. En bid dat Iran en alle landen stoppen met oorlog voeren; het is altijd een oorlog tegen kinderen.

 

https://cpt.org/2022/11/08/war-is-war-on-children

 

Vorige
Vorige

Nieuws van CPT-Palestina

Volgende
Volgende

Een bericht vanuit Lesbos