Bericht uit Lesbos: De Egeïsche Zee oversteken

Het podcastproject heeft een transnationale Egeïsche regio voor ogen, die zich verzet tegen xenofobie, racisme en antimigrantenretoriek die voortkomen uit het concept van nationale grenzen.

 


 

21 december 2023

 

CPT Solidariteit met Egeïsche migraten heeft, in samenwerking met het Juridisch Centrum Lesbos en Hafiza Merkezi, onlangs een nieuwe podcast gelanceerd: ‘De Egeïsche Zee oversteken’.

 

De podcast gaat in op de bevolkingsuitwisseling tussen Griekenland en Turkije in 1923, een historische gebeurtenis nu een eeuw geleden. De podcastserie bevat interviews met academici en activisten die gespecialiseerd zijn in de geschiedenis van de uitwisseling, transnationale migratie en kritische studies over vluchtelingen. Daarnaast kunnen we luisteren naar mensen die vertellen over hun familiegeschiedenis van gedwongen migratie, waardoor ze hun familieverhalen kunnen reconstrueren en vorm kunnen geven. We onderzoeken hoe zij de ervaringen van gedwongen migratie van hun familie begrijpen en hoe dit hun huidige kijk op vluchtelingen beïnvloedt.

 

Nieuwe afleveringen worden om de veertien dagen op dinsdagen beschikbaar op Spotify.

De afleveringen zijn ook te beluisteren in het Grieks en Turks.

Vorige
Vorige

Bericht uit Palestina: De kracht van kunst & Menstruatie stopt niet voor oorlogen

Volgende
Volgende

Samen in actie voor Oekraïne, Amsterdam, Februari 24