Afronding Guayabo-rechtszaak

Colombia (1).jpg

22 april 2021

De strafzaak tegen de leiders van de Guayabo-gemeenschap, Erik Payares, Jhon Fredy Ortega en Santos Peña, wordt dit weekend afgesloten. De rechter heeft de laatste getuigen opgeroepen, waaronder CPT-leden die al sinds 2013 bij het proces aanwezig zijn geweest. 

Sociale leiders worden vaak door grote landeigenaren beschuldigd, wat dan leidt tot langdurige processen; dit is een tactiek om hen het zwijgen op te leggen. De gemeenschap van Guayabo is al vijf jaar verwikkeld in deze strafzaak. In 2013 nam Rodrigo Lopez Henao wederrechtelijk een stuk land van de gemeenschap in beslag en huurde gewapend tuig in om oogsten te vernielen, dieren te doden en het leven van leden van de gemeenschap te bedreigen. Erik, Jhon Fredy, en Santos werden in 2016 gearresteerd op grond van valse beschuldigingen.

De rechtszaak sleepte tot aan vandaag voort. Vrijdag worden de slotverklaringen afgelegd en de rechter zal op zondag uitspraak doen.

 

Update 23 april

DE WAARHEID HEEFT GEZEGEVIERD!

Lieve vrienden, we zijn onuitsprekelijk blij!!! Vandaag, 23 april 2021, zijn onze vrienden en leiders van hat landproces van de Guayabo-gemeenschap vrijgesproken in de strafzaak die tegen hen was aangespannen en die vijf jaar lang heeft geduurd; hun onschuld is eindelijk bewezen! Dit is een overwinning voor vrijheid, voor waarheid en voor de gezinnen in deze prachtige gemeenschap.

Wij van Christian Peacemaker Teams willen u danken voor uw steun, gebeden en energie al deze lange jaren waarin we samen met de gemeenschap van El Guayabo wachtten op deze belangrijke beslissing.

Dank-u-wel! Dank-u-wel! Dank-u-wel!

Vorige
Vorige

Meer dan zestig gezinnen ontvluchten hun huizen vanwege Turkse bombardementen

Volgende
Volgende

Steun een eerlijk proces voor de gevangenen in Badinan