Wereldwijd - delegaties naar verschillende CPT projecten

CPT organiseert korte (7 to 14 dagen) delegatiereizen naar conflictgebieden. Deze delegaties verbinden gemeenschappen die getroffen worden door geweld met de deelnemers. Op deze manier kunnen deelnemers uit eerste hand ervaren hoe het is om geweldloos te handelen in een gewelddadige omgeving.

Wij laten hier de planning zien zoals deze wordt weergegeven op de internationale website van CPT (engelstalig). Het kan zijn dat hier enige vertraging in zit. Neem voor ondersteuning en meer informatie over deelname aan een delegatie gerust contact met ons op.


Geplande delegaties

29 mei - 10 juni Koerdistan

Een groep mannen staat demonstreert buiten een gebouw voor de vrijlating van badinan gevangenen. ze houden banners met leuzen in meerdere talen, en foto's vast.

Doel van de delegatie naar Koerdistan is om inzicht te verschaffen inde de geschiedenis, ervaringen en het verzet van de Koerdische bevolking.

Hoofdlocatie van de delegatie is het huis van het CPT-team in Suleimaniya. De delegatie begint met een aantal dagen oriëntatie op het leven en werk van de teamleden en de partners van het team in Koerdistan. Ook zijn er ontmoetingen met partner NGO’s en zal de Koerdische geschiedenis en cultuur gedeeld worden.

Daarna zal de delegatie verschillende plaatsen in Koerdistan aandoen, om families en dorpen te bezoeken die getroffen worden door de grensoverschrijdende bombardementen door Turkije en Iran. We zullen activisten en journalisten ontmoeten die systematisch onderdrukt en stilgehouden worden door de politiek. Ook brengen we een bezoek aan de door CPT bijgestane recent vrijgelaten Badinan gevangenen en hun families.

Afhankelijk van de omstandigheden kan er gelegenheid zijn onze stem te laten horen bij vertegenwoordigers van de Iraakse en Koerdische regeringen en/of buitenlandse consulaten.

De delegatie zal worden afgerond in Suleimaniya, waar we stilstaan bij onze ervaringen en een plan maken hoe we bij terugkomst onze ervaring in kunnen zetten voor gerechtigheid en het versterken van de stemmen van onze partners in Koerdistan.

Taal: Engels

Kosten: $1500, inclusief overnachtingen, alle maaltijden, vervoer tijdens de delegatie en benodigde PCR testen op locatie.

CPT Nederland kan helpen de reiskosten naar de delegatie te dekken en voor wie de reissom een belemmering vormt voor deelname zijn bij CPT-International beurzen beschikbaar voor deelnemers uit gemeenschappen die getroffen zijn door kolonialisme en racisme.


26 juni - 7 juli Colombia

Een vrouw zit in een groen veld op een plastic stoel, in de achtergrond begint een regenwoud

Mensenrechten, waardigheid en land; de roep van de mijnbouw- en boerengemeenschappen in Noordoost Antioquia

De mijnbouw- en boerengemeenschappen in Noordoost Antioquia vrezen een toename van geweld door de verschillende gewapende groeperingen in hun omgeving. Omdat zeer gebrekkig gevolg wordt gegeven aan de vredesakkoorden tussen de Colombiaanse regering en de FARC uit 2016 is er geen enkele garantie dat de relatieve rust van dit moment stand houdt. De gemeenschappen voelen zich verlaten en verzetten zich samen met de Corporatie voor Humanitaire Actie en Vreedzame Samenleving van Noordoost Antioquia (CAHUCOPANA) om een alternatief voor oorlog te scheppen op de weg naar een vrede met sociale gerechtigheid.

Tijdens deze delegatie ontmoeten we gemeenschappen en grassroots organisaties die zich verzetten tegen geweld en onderdrukking en daardoor dagelijks aan vrede bouwen. Ervaar uit eerste hand hun toewijding om een waardig bestaan te realiseren met respect voor mensenrechten, en ontdek hoe u deel kan zijn van verandering. (Ontdek ook hoe te slapen in een hangmat en muskieten op afstand te houden). Deze delegatie is een transformerende leerervaring.

Ga mee op delegatie om deze vredesgemeenschappen te ontmoeten en ondersteunen!

Taal: Engels en Spaans (Wanneer nodig wordt getolkt)

Kosten: $1300, inclusief huisvesting, maaltijden en vervoer binnen Colombia.

CPT Nederland kan helpen de reiskosten naar de delegatie te dekken en voor wie de reissom een belemmering vormt voor deelname zijn bij CPT-International beurzen beschikbaar voor deelnemers uit gemeenschappen die getroffen zijn door kolonialisme en racisme.


Dit zijn de gebieden waar CPT projecten heeft

Dit zijn de gebieden waar CPT projecten heeft

Vorige
Vorige

Studiereis Lesbos

Volgende
Volgende

Het Freedom Convoy - en wat daarna?